Saltele din poliuretan

Saltelele din poliretan sunt saltele din burete cu diferite densitati ce fac din respectiva saltea o saltea ortopedica sau o saltea superortopedica.

Saltelele din poliuretan au cam aceleasi principii ca saltelele din latex, iar diferenta majora dintre aceste doua tipuri de saltele este odata latex-ul care este un produs natural, in comparatie cu poliuretanul care este un produs sintetic 100 % si pe de alta parte este durata de viata, care la latex este mult mai mare fata de poliuretan deoarece este mult mai elastic si se comporta mult mai bine in timp.

Saltelele din latex sunt in general saltele ortopedice ce sustin in mod corect coloana vertebrala. Saltelele din poliuretan pot fi atat saltele ortopedice, cat si saltele superortopedice, proprietate obtinuta din densitatea poliuretanului. Saltelele superortopedice sunt saltele mai tari care forteaza coloana vertebrala sa stea in pozitia ei normala si nu o lasa sa se deformeze.

Daca nu aveti probleme cu spatele (coloana) nu este recomandata o saltea dura (tare) ci este de ajuns o saltea ortopedica indiferent de componenta interioara a saltelei (arcuri independente, latex, poliuretan, memory foam, cocos).
Daca aveti astfel de probleme, atunci se recomanda o saltea ferma (dura) din poliuretan, cocos sau arcuri cu rigiditate mare.

4 comentarii:

  1. Salutare,
    Numele meu este Sergiu si sunt de la ramedepat.ro. Firma noastra se ocupa cu productia de saltele de peste 13 ani in Romania si cred ca as putea sa spun cateva informatii.
    Saltele mai proaste decat cele 100% pe burete nu exista. Stiati ca saltelele pe burete te infoaca la spate ? Stiati ca pe saltelele de burete transpiri toata noaptea de nu sti ce-i cu tine ?
    In majoritatea saltelelor se pune poliuretan dar un strat mic si nu pentru calitati ortopedice!
    In alta ordine de idei, in Romania se vinde Latex de toata jena- 80% din salteaua de latex este tot poliuretan si 20% latex efectiv.
    O saltea de latex poti sa spui ca este naturala in momentul in care proportia de latex este de 80%. Pot sa spun ca diferentele de pret sunt extraordinare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o intrebare pentru cei care se pricep... Vreau sa cumpar o saltea insa nu stiu care ar fi mai buna pentru mine deoarece am probleme destul de mari cu coloana. Ma doare foarte tare in zona lombara dar si in partea cervicala asa ca nu prea pot sa dorm in aceeasi pozitie mult timp. Am incercat cateva saltele si spatele meu nu se simte bine nici pe cele moi si nici pe cele care sunt putin tari... Imi puteti recomanda ceva? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cate inteleg iti trebuie o saltea cu minim 3 zone de portanta (grade de duritate diferite in anumite locuri ale saltelei).
    Inainte sa iti fac niste recomandari ar fi bine sa intrebi un medic de ce saltea ai nevoie (ma refer la duritatea saltelei moale, medie, tare sau foarte tare)dupa care te lamuresc eu.
    Cand revii cu acest raspuns sa-mi spui si greutatea ta, deoarece conteaza foarte mult in alegerea saltelei.
    Asteptam vesti de la tine

    RăspundețiȘtergere
  4. am o saltea din spumă. deci transpir toată vara! cum să remediez situaţia acum? ajută, în acest sens, o protecţie pt saltea? ce ar trebui să caut?
    mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere