Saltele pentru copii

Ce saltele sunt recomandate pentru copii?

Gasim la multe magazine online si chiar la magazine specializate in articole pentru copii, saltele cu dimensiuni mici de 60x120 cm, 70x140 cm, 90x200 cm. Aceste magazine isi recomanda saltelele ca fiind cele mai bune pentru copii. Gresit, daca nu indeplinesc anumite conditii.

Saltelele pentru copii cu varsta de pana la 12-14 ani ar trebui sa indeplineasca toate principiile de ortopedie si anume: sa sustina in mod corect coloana vertebrala care este in formare si sa asigure un somn sanatos.

Pentru sustinerea corecta a coloanei vertebrale care este in formare la copii este necesara o saltea dura si in care copilul nu se afunde. In special la copiii mici sunt interzise cu desavarsire saltelele moi, deoarece in timpul somnului daca copilul doarme pe burta si se afunda in saltea exista riscul ca acesta sa se sufoce in timpul somnului.

Sunt recomandate saltele ce au in componenta materiale dure cum ar fi placile de cocos, ce sustin in mod corect coloana si nu permit copilului sa se afunde in saltea.
Astfel de saltele sunt confectionate din par de nuca de cocos ce este trecut printr-o baie de latex care leaga firele de cocos si se obtine o placa dura.

Gasim aceste saltele si la hipermarket-uri dar atentie, un pret mic nu inseamna si o calitate corespunzatoare. Este bine sa va uitati la saltea inainte sa o cumparati deoarece preturile la aceste saltele variaza foarte mult, de la 150 lei la aproximativ 500 lei pentru o saltea din cocos cu dimensiunea de 60x120 cmm. Care este diferenta?

Diferenta o da duritatea placii de cocos. Cu cat este mai mult cocos (mai des) in placa saltelei cu atat este mai dura si logic mai scumpa. Deci mare atentie la ceea ce cumparati.

Nu am gasit inca nici un magazin specializat in saltele care sa ofere si aceste produse la vanzare.
Cine cunoaste sau a interactionat cu vreun magazin online de saltele este invitat sa comenteze aici sa isi faca toata lumea o parere cat mai reala despre el.

Un comentariu:

  1. Eu am luat o saltea 60x120 cm cu arcuri de la Previ si cred ca e ok, adica sper, ca am luat-o acum 2 luni.

    RăspundețiȘtergere